Buurtbus vol antwoorden op jouw vragen en vrijwilligerswerk

Ben je benieuwd wat er in jouw buurt is om je (gratis) te helpen? Wil je weten waar jij in de buurt allemaal bij zou kunnen ondersteunen? Kom dan naar de Buurtbus op:

  • 5 juli van 10.00u - 13.00u bij de Plus aan de Dr. Cuijperslaan, 
  • 5 juli van 14.00u - 17.00u op het Trudoplein bij de Albert Heijn,
  • 15 september in de middag bij de Albert Heijn in Vaartbroek (Tarwelaan)

Van opvoeden tot geld en van gespreksgroep tot maatje

Diverse organisaties trekken samen met de bus de wijk in. Door hun krachten te bundelen kunnen zij samen buurtbewoners helpen bij uiteenlopende vragen. Zo kun je bij de Werkplaats Financiën en Get a Grip terecht als je vragen heb over geld. Humanitas kan helpen als je uitdagingen ervaart bij de opvoeding van je kinderen. Lukt het niet om boodschappen te doen of zoek je iemand die je helpt met taal? Ga in gesprek met Maatje040. Voor klussen waar een groep vrijwilligers voor nodig is kun je bij Present terecht.  En LiNCK van MEE koppelt je aan een vriendengroep.  Of klop bij Buurt in Bloei van WIJeindhoven aan als je op zoek bent naar bijvoorbeeld meer contacten in de buurt. Daarnaast kun je er laagdrempelig kennis maken met enkele gespreksgroepen op het gebied van verslavingen en mentale gezondheid.

Zie je het zitten aan te sluiten bij één van deze partijen om anderen te helpen? Kom dan ook en maak kennis met de verschillende vrijwilligersinitiatieven bij jou in de buurt!

Aangesloten partijen

Deze activiteit wordt georganiseerd door het Samenwerkingsverband van Informele ZorgOrganisaties van Eindhoven (SIZO). Dit zijn Humanitas, Vrijwillige Hulpdienst, Stichting Present, Steunpunt Mantelzorg Verlicht, WIJeindhoven - Buurt in Bloei, Stichting Zelfhulp Netwerk en LiNCK van MEE. 
Wij willen samen zichtbaar maken waar je in de buurt laagdrempelig terecht kunt als je zelf ergens even in vastloopt. Bij een klusje, om te sparren, overzicht te creëren of gewoon voor de gezelligheid. En tegelijkertijd willen we laten zien waar jij zelf iets toe kunt voegen voor de buurt.

De Buurtbus

De Buurtbus is bedoeld om mensen in de buurt bij elkaar te brengen; een ontmoetingsplek. Buurtorganisaties kunnen de bus inzetten voor activiteiten met inwoners. Ook kan de bus gebruikt worden om bepaalde dienstverlening uit een andere wijk naar de buurt te brengen, zoals de Werkplaats Financiën XL. Initiator van de bus is Buurt in Bloei van WIJeindhoven.

Off