Vacature Generalist in meerdere wijkteams (28-36 uur)

Wil jij de inwoners in de stad ondersteunen wanneer zij, al dan niet tijdelijk, minder zelfredzaam zijn? Wil jij de inwoners in jouw eigen caseload integraal ondersteunen op alle leefgebieden? Dan zijn WIJ naar jou op zoek!

Hoe kan een dag bij WIJ er uit zien?

Je start met één of meerdere huisbezoeken bij inwoners uit je caseload. Je gaat het gesprek met ze aan over de hulpvragen die hen bezighouden. Samen met de inwoner maak je een plan van aanpak, waarin je gezamenlijk doelen stelt en oplossingen zoekt. Wie, uit het netwerk van de inwoner, kan er van betekenis zijn? Misschien moet er specifieke ondersteuning worden ingezet? Omdat je niet alles zelf kunt weten zoek je die middag contact met een collega uit jouw buurtteam om één van de hulpvragen te bespreken. Je bespreekt mogelijkheden in de sociale basis, kijkt welke personen er betrokken kunnen worden en indien nodig vraag je voor de inwoner een voorziening aan bij de gemeente Eindhoven. 

In een hecht team met betrokken collega’s werk je zo samen aan de maatschappelijke, sociale en economische zelfredzaamheid van inwoners. Je zet in op hun eigen kracht, verantwoordelijkheid en eigen netwerk en je bouwt mee aan informele ondersteuningsstructuren in de buurt.

Zie jij jezelf al bij WIJeindhoven werken?

Op dit moment zijn we op zoek naar een generalist voor 28-36 uur per week voor verschillende wijkteams.

Wie zoeken WIJ?  

Je kent jezelf, je eigen manier van handelen en het effect dat dit heeft op de ander. Je hebt een stevige persoonlijkheid en je bent stressbestendig. Luisteren, analyseren en communiceren met mensen gaat je goed af. Je overziet situaties, bent in staat om ‘out of the box’ te denken en je weet samen met de inwoner de juiste ondersteuning te mobiliseren. Je legt gemakkelijk contact en je durft te vragen. Je bent zelfstandig maar je kunt ook goed uit de voeten in teamverband. Je toont je collegiaal in de collectieve opdracht voor het buurtteam. Daarbij toon je initiatief en lef.

Je bent resultaatgericht en gaat zakelijk om met het mandaat dat je krijgt.  Je biedt inwoners van Eindhoven een handvat om zaken aan te pakken en in beweging te komen. Je voelt goed aan wanneer je achterover kunt leunen of wanneer je stevig moet doorpakken.

Je hebt de nodige basiskennis (of bent bereid je deze snel eigen te maken) van de sociale kaart van de wijk en Eindhoven, de WMO, Jeugdwet, Schuldhulpverlening en de Participatiewet en je kunt hierin de eerste onderzoeksvragen en mogelijkheden in kaart brengen.

Je beschikt over een afgeronde relevante hbo-opleiding (bijv.: hbo Social Work, ASCA, MWD, SPH, CMV, SJD) en kent op jouw kennisterrein de laatste ontwikkelingen, zoals relevante wet- en regelgeving. Ook kun je een actuele ‘verklaring omtrent gedrag’ (VOG) overleggen.

Wat kunnen WIJ je bieden? 

WIJeindhoven bied je een uitdagende, boeiende functie in een jonge dynamische organisatie. Samen met je collega’s en netwerkpartners geef je de nieuwe aanpak in het sociaal domein mede vorm. De functie wordt beloond in schaal 9 van de cao Sociaal Werk. Daarnaast bieden wij diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, kopen/verkopen van verlof, loopbaanbudget en een reiskostenregeling. Je krijgt in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar.

Over WIJeindhoven 

WIJeindhoven is voor de gemeente belast met uitvoeringstaken binnen het sociaal domein. In 2012 zijn we gestart met als belangrijkste uitgangspunt: 1 gezin, 1 plan.
In 2015 is de Stichting WIJeindhoven als uitvoeringsorganisatie formeel opgericht. Sindsdien kreeg WIJeindhoven er taken bij op het gebied van participatie/inkomen, WMO-voorzieningen, jeugdhulp en maatschappelijke opvang.  Inmiddels telt WIJeindhoven ongeveer 450 medewerkers die Eindhovenaren (tijdelijk) ondersteunen om weer grip te krijgen en te houden op hun leven en die bouwen aan sterke netwerken in de buurt. 

De medewerkers van WIJeindhoven werken vanuit acht WIJteams. De teams worden door een kleine en flexibele staf ondersteund. Je leest meer over werken bij WIJeindhoven op onze website. 

Hoe solliciteer je bij WIJ? 

Ben jij degene die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 19 mei 2022 je motivatiebrief en CV onder vermelding van het vacaturenummer 2022/05/generalist naar solliciteren@wijeindhoven.nl
Indien we op basis van je CV en motivatiebrief kennis met je willen maken, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. De gesprekken vinden plaats in week 21.
Een TMA-assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Heb je vragen of wil je meer informatie?   

Neem dan contact op met Nannette van Maris teamleider WIJeindhoven via telefoonnummer 06-11023782 of e-mail: nannettevanmaris@wijeindhoven.nl 

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Ester Cromsigt, HR adviseur. Via estercromsigt@wijeindhoven.nl of 06-55770228

Acquisitie stellen we niet op prijs. 

Off