Vacature ontwikkelaar participatie/inkomen

Als lid van het team WIJexpertise voor 24 tot 36 uur per week per 1 december 2021

Met jouw proactieve en ondernemende persoonlijkheid signaleer jij moeiteloos ontwikkelingen in en buiten de organisatie en je vertaalt deze naar diensten, in- en externe publicaties en werkprocessen met betrekking tot het kennisgebied Participatie. Je houdt van complexe vraagstukken en weet deze te ontrafelen. Daarnaast ben je vooral een bruggenbouwer. Daarom maken we graag kennis met je.

 

Wat ga je doen?

Geïnspireerd door onze visie ga je op zoek naar nieuwe mogelijkheden om positieve ontwikkelingen voor de inwoners van Eindhoven in gang te zetten. Je pakt een onderwerp binnen je kennisgebied participatie beet en ontwikkelt dit op een zodanige manier tot een product of werkwijze, dat de generalisten in het werkveld dit kunnen inzetten om het verschil te maken voor de inwoner van Eindhoven. Je bent het aanspreekpunt of de contactpersoon binnen en buiten de organisatie met betrekking tot Participatie en draagt zorg voor goede relaties binnen het netwerk. Je maakt (wetenschappelijke) kennis toegankelijk voor generalisten en haalt good practices op om verder uit werken en te delen met je collega’s en generalisten. Je werkt mee aan het schrijven van (populairwetenschappelijke-) publicaties.

Dit neem je mee

 • Jij kent jezelf en je bent zelfbewust. Je staat open voor je eigen gedachten, emoties, woorden en handelen. Je weet wat dit bij jou doet en dat dit doorwerkt in de reactie van de ander.
 • Je communiceert gemakkelijk, zowel mondeling als schriftelijk. Je weet stakeholders binnen jouw aandachtsgebied te binden en te bevragen op datgene wat nodig is. Je bent transparant in jouw acties en bedoelingen.
 • Je bent een teamplayer. Je neemt gemakkelijk het initiatief om samenwerkingsrelaties aan te gaan en je durft de kar te trekken binnen de samenwerking.
 • Je bent goed op de hoogte van alle ins en outs op het terrein van Participatie, kent de wetgeving en weet theoretische kaders en regelgeving te vertalen naar wenselijke en inhoudelijke uitwerkingen.
 • Je bent creatief in het ontwikkelen van nieuwe plannen, je hebt een luisterend oor voor wat speelt in de praktijk en je weet op creatieve wijze vanuit abstract niveau de vertaling te maken naar de praktijk.
 • Je voelt je op je gemak in de dynamiek van een veranderende politiek-maatschappelijke context en kunt goed inschatten wat jouw positie hierin betekent en hoe je hierin kunt opereren.
 • Je bent analytisch en weet ontwikkelingen helder te verwoorden zowel op papier als in het directe contact met betrokkenen. Je bent veranderingsgericht waarbij het accent ligt op de concrete vertaling van visie naar praktijk van alledag. Je doet wat je zegt en je kunt doorpakken wanneer dit nodig is.
 • Je gelooft in de verandering waar WIJeindhoven voor staat en kunt deze ambitie goed vertalen naar het operationele niveau. Je bent inspirerend en overtuigend over het waarom van WIJeindhoven.
 • Tenslotte heb je een afgeronde hbo/academische-opleiding. Je hebt kennis, kunde en ervaring in het sociaal domein. (Zelf)reflectie en samen leren zijn voor jou onlosmakelijk onderdeel van werken aan goede kwaliteit van dienstverlening en de hiervoor gewenste structuur en cultuur.

Over WIJeindhoven

De stichting WIJeindhoven is ontstaan naar aanleiding van het programma WIJeindhoven van de gemeente. In 2012 startten we in lijn met het landelijk beleid met een integrale aanpak binnen het sociaal domein. Het uitgangspunt: 1 gezin, 1 plan. In 2015 is de Stichting WIJeindhoven als uitvoeringsorganisatie van de nieuwe werkwijze opgericht. Daarnaast kreeg WIJeindhoven taken op het gebied van participatie/inkomen, Wmo, jeugdhulp, armoede, schulden en huisvesting. WIJeindhoven helpt Eindhovenaren die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben om weer grip te krijgen en te houden op hun leven. Een andere belangrijke taak is het versterken van netwerken in de buurt.

WIJeindhoven telt ongeveer 450 medewerkers. Onze medewerkers (generalisten) leveren ambulante ondersteuning vanuit acht WIJteams aan inwoners van Eindhoven. We zetten ons in om de zelfredzaamheid te vergroten en participatie te bevorderen door uit te gaan van talenten van inwoners. Een kleine en flexibele staf ondersteunt de generalisten in hun werk. Je leest meer over werken bij WIJeindhoven op onze website. 

 

Wat bieden WIJ jou?

 • We bieden je veel eigen verantwoordelijkheid en je krijgt dan ook volop de ruimte voor jouw eigen inbreng en expertise
 • De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar
 • Het salaris is ingedeeld in schaal 9 van de cao Sociaal Werk, minimaal €2.936,- en maximaal €  4.252,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur). Schaal 10 behoort ook tot de mogelijkheden voor een senior ontwikkelaar participatie/inkomen
 • Daarnaast bieden wij diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, kopen/verkopen van verlof, loopbaanbudget en een reiskostenregeling
 • Een informele organisatie waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waar de eigen verantwoordelijkheid voorop staat

Reageren

Stuur voor uiterlijk 20 september 2021 je motivatiebrief en CV naar solliciteren@wijeindhoven.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021/09/Ontwikkelaar Participatie.

Indien we op basis van je motivatiebrief en cv-kennis met je willen maken, nodigen we je uit voor een gesprek. Er zullen twee gespreksrondes zijn, waarvan de eerste plaatsvindt in week 39.

Heb je nog inhoudelijke vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Bert van Hoek, per e-mail: bertvanhoek@wijeindhoven.nl. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Eveline van den Broek, HR-adviseur, via telefoonnummer 06-29941489.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Off