Vacature Verbinder (24-32 uur per week)

We zijn op zoek naar een sociaal werker met hart voor wijkwerk (24-32 uur).

Heb jij oog en oor voor wat een wijk nodig heeft? Zie jij de talenten van de mensen waar jij het gesprek mee aangaat? Zie je mogelijkheden? Dan zijn we op zoek naar jou. Voor onze aanpak ‘Buurt in Bloei’ zoeken we een enthousiaste Verbinder. Verbinders zijn medewerkers van WIJeindhoven die zich inzetten voor fijne wijken om in te wonen, werken en leven. Iedereen telt voor jou mee. Als verbinder ben je een spil in het buurtnetwerk. Je weet als geen ander hoe je een netwerk van inwoners en organisaties versterkt, verbindt en ontwikkelt. Dat is jouw talent. 

Wat ga je doen?

Je neemt talentenscans af bij inwoners en vrijwilligers binnen de wijk, interpreteert deze en je weet deze talenten aan te spreken en in te zetten in de buurt. 

Je ondersteunt de bewoners door behoeften in de wijk waar te maken. Dat doe je bijvoorbeeld door collectieven en vrijwilligersnetwerken te vormen.

Ook breng je de mogelijkheden op het gebied van participatie in kaart die bedrijven, instellingen, (vrijwilligers)organisaties en verenigingen bieden aan inwoners. Je onderhoudt met al deze organisaties en bedrijven in de wijk goede contacten. Je weet waar inwoners en organisaties bij elkaar passen en brengt ze met elkaar in contact.

Hiervoor heb je HBO werk- en denkniveau en goede gespreks- en schriftelijke vaardigheden nodig. Kennis van het sociaal domein is een pré!

Waar werk je voor?

Je bouwt en bestendigt contacten en netwerken in de buurt. Jouw netwerk van inwoners en organisaties is met elkaar in staat om projecten en activiteiten vorm te geven en uit te voeren.

Je activeert en inspireert inwoners zodat ze zelf vervolgstappen zetten op sociaal en/of maatschappelijk gebied. Zodat alle inwoners onderdeel uitmaken van een buurt waarin mensen oog hebben voor elkaar.

Wat biedt WIJeindhoven jou?

WIJeindhoven biedt je de kans om de nieuwe manier van werken in het sociaal domein mee vorm te geven. Je werkt met collega’s samen in een hecht wijkteam waarin je op elkaar kunt bouwen. In de functie voor Verbinder sta je elke dag in contact met Eindhovenaren. Het is echt mensenwerk; een afwisselende, uitdagende en boeiende baan.

De functie wordt beloond in schaal 8 van de cao Sociaal Werk. Daarnaast bieden wij diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, kopen/verkopen van verlof, loopbaanbudget en een reiskostenregeling. Je krijgt in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar.

Je leest meer over werken bij WIJeindhoven op onze website bij Werken bij WIJeindhoven.

Over WIJeindhoven

De stichting WIJeindhoven is ontstaan naar aanleiding van het programma WIJeindhoven van de gemeente. In 2012 startten we in lijn met het landelijk beleid met een integrale aanpak binnen het sociaal domein. Het uitgangspunt: 1 gezin, 1 plan. In 2015 is de Stichting WIJeindhoven als uitvoeringsorganisatie van de nieuwe werkwijze opgericht. Daarnaast kreeg WIJeindhoven taken op het gebied van participatie/inkomen, Wmo-voorzieningen, jeugdhulp en maatschappelijke opvang.  WIJeindhoven helpt Eindhovenaren die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben om weer grip te krijgen en te houden op hun leven. Een andere belangrijke taak is het versterken van netwerken in de buurt.

WIJeindhoven telt ongeveer 450 medewerkers. Onze medewerkers leveren ambulante ondersteuning vanuit 8 WIJteams aan inwoners van Eindhoven. We zetten ons in om de zelfredzaamheid te vergroten en participatie te bevorderen door uit te gaan van talenten van inwoners. Een kleine en flexibele staf ondersteunt de generalisten in hun werk. Je leest meer over werken bij WIJeindhoven op onze website.

Hoe solliciteer je?

Geïnteresseerd in de vacature voor verbinder van WIJeindhoven? Stuur dan uiterlijk voor 4 oktober 2021 je motivatiebrief en CV onder vermelding van het vacaturenummer 2021/09/verbinder naar solliciteren@wijeindhoven.nl

Als we op basis van je motivatiebrief en CV graag kennis met je willen maken, nodigen we je uit voor een gesprek. Die uitnodiging hiervoor ontvang je in de week van 5 oktober. De gesprekken vinden plaats op 12 en/of 13 oktober 2021.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met: Falco Lingmont, teamleider team Strijp/Meerhoven, email: falcolingmont@wijeindhoven.nl, telefoonnummer 06-11023658. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met: Eveline van den Broek, HR adviseur, email: evelinevandenbroek@wijeindhoven.nl, telefoonnummer 06-29941489.

 

Acquisitie stellen we niet op prijs. 

Off