Victor gelooft er weer in

Victor is 51 en sinds een tijdje gaat het weer goed met hem. Twee keer per week kun je hem tegenkomen in het centrum van Eindhoven. Dan gaat hij de straat op met andere gelovigen om samen te zingen, bidden en dansen. En nu het weer beter gaat met Victor, wil hij ook weer aan het werk.

Geloof is belangrijk in het leven van Victor. Hij had een baan en geen problemen met drank of drugs. Toch ging er van alles mis. Zijn geloof in God werd op de proef gesteld. Een half jaar zat hij in een gesloten afdeling. Daarna leefde hij jarenlang in het duister, zoals Victor het zelf noemt. Tot hij in de zomer van 2014 door het park liep en God hem terugvond. “Ik ben best wel van ver gekomen. Heb zelfs op het randje van een flat gestaan.”

Net toen Victor dacht alles weer op de rit te hebben, kreeg hij een bekeuring. Hierdoor ging het echt mis. Na een paar verhogingen liep de boete hoog op. Ook ging hij ging wat te makkelijk met geld om. Hij gaf het uit zonder er goed over na te denken. Hij kon de bekeuring niet meer betalen en ook zijn andere schulden groeiden.

Victor speelt gitaar

Overzicht en rust

Het ging van kwaad tot erger. Tot ze het water wilden afsluiten bij Victor thuis. Zijn familie zocht contact met WIJeindhoven. Samen hebben ze goed gekeken naar wat er mogelijk was. Ze brachten weer structuur in het leven van Victor. Ook kwam er iemand om hem te helpen om zijn geldzaken te regelen. Dat geeft overzicht en rust. “Ik ben blij dat mijn familie contact heeft gezocht met WIJeindhoven. Met mij gaat het echt weer hartstikke goed.”

Inloopspreekuur

Elke week komt Victor naar het inloopspreekuur van WIJeindhoven in de bibliotheek bij hem in de buurt. Voor een kop koffie. Maar ook om naar anderen te luisteren en ze te helpen vanuit zijn eigen ervaring. “Het inloopspreekuur van WIJeindhoven is gezellig en goed voor de sociale contacten. Maar ik kan hier ook met andere mensen praten vanuit mijn ervaring.”

Video Het verhaal van Victor

Off