Vacature teamleider wijkteam Stratum (32-36 uur per week)

Met jouw helicopterview ben jij bij uitstek een verbinder binnen jouw wijkteam van vijftig gedreven sociaal werkers. Jij pakt graag een actieve rol en neemt weloverwogen beslissingen. Jij staat dicht bij jouw team, kan goed coachen en neemt van nature de leiding.

Ben jij makkelijk benaderbaar, een kei in het stellen van vragen, een kritische luisteraar, altijd gericht op kwaliteit en betrouwbaarheid en bezit jij reflectief vermogen? Heb jij aantoonbare kennis en ervaring binnen het sociaal domein en stel jij hiermee jouw wijkteam in staat om inwoners van Eindhoven integraal te ondersteunen? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat ga JIJ doen?

Je geeft leiding aan ongeveer vijftig gedreven medewerkers met hart voor de inwoners in stadsdeel Stratum. Je weet van iedere medewerker uit je team waar zijn of haar talenten liggen. Deze weet je aan te spreken en in te zetten. Hierbij creëer je verbinding tussen de generalisten, toegangsmedewerkers en verbinders in jouw team en met de rest van de organisatie inclusief het netwerk en de samenwerkingspartners van de stad. Ook draag je op individueel niveau zorg voor de coaching, deskundigheidsbevordering en het vraaggericht werken van de medewerkers. Zelf organiserend vermogen van je team vind je belangrijk.

Je hebt aandacht voor  je teamleden en je bent laagdrempelig benaderbaar en aanspreekbaar. Je bent ook kritisch als het gaat om bewaking van afspraken, beleid en wet - en regelgeving. Jouw brede integrale blik en nieuwsgierige houding zijn een voorbeeld voor anderen. Jij staat stevig in je schoenen en kan situationeel leidinggeven Je vertaalt de doelstellingen van WIJeindhoven naar resultaatgerichte afspraken met jouw team. Je bent een netwerker en samenwerken gaat je van nature makkelijk af.

Samen met zeven teamleiders van andere wijkteams van WIJeindhoven, stuur jij aan op verandering van de specialistische professional naar generalistische sociaal werker en adviseer jij over team overstijgende vraagstukken.

Wat neem JIJ mee?

 • Afgeronde hbo+ opleiding;
 • Aantoonbare kennis van en leidinggevende ervaring binnen het sociaal domein;
 • Jij bent communicatief sterk en goed in het onderhouden én uitbreiden van jouw netwerk;
 • In jouw communicatie ben jij duidelijk en transparant;
 • Jij bent stressbestendig, jij brengt rust in drukke tijden;
 • Je bent strategisch en analytisch sterk;
 • Jij voelt je op je gemak in de dynamiek van een veranderende politiek-maatschappelijke context en kunt goed inschatten wat jouw positie hierin betekent;
 • Jij houdt van verandering, waarbij jij het accent legt op de concrete vertaling van de visie WIJeindhoven naar de praktijk van alledag;
 • Jij bent intrinsiek overtuigd van de verandering waar WIJeindhoven voor staat en kan deze ambitie goed vertalen naar het operationele niveau.

Wat bieden WIJ jou?

 • WIJeindhoven investeert graag in jou als professional en focust op jouw unieke ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden wij jou diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, de mogelijkheid om thuis te werken, het verkopen van verlof, een loopbaanbudget, een bijdrage aan jouw pensioen bij PFZW en een reiskostenregeling.
 • De functie wordt beloond in schaal 11 van de CAO Sociaal Werk.
 • Jij begint met een contract voor de duur van een jaar met de intentie tot een duurzame werkrelatie. Na wederzijds goedvinden kan dit worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Over WIJeindhoven

Stichting WIJeindhoven telt ongeveer 450 medewerkers, die Eindhovenaren (tijdelijk) ondersteunen en faciliteren om weer grip te krijgen en te houden op hun leven. In de visie van WIJeindhoven gebeurt dit vanuit iemands eigen (veer)kracht en passie. De hulp hierbij komt van generalisten, toegangsmedewerkers en verbinders, die werken vanuit acht wijkteams. Zij bieden maatwerk en richten zich op duurzame zelfredzaamheid van de inwoner. Zij worden bijgestaan door een kleine en flexibele staf.

WIJeindhoven biedt integrale eerstelijns ondersteuning op diverse leefgebieden.

Naast de uitvoering van de wetten Wmo, Jeugd, Wet op de gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs) en Participatie, maakt WIJeindhoven zich sterk om samen met inwoners, gemeente en ketenpartners ondersteuning te bieden op het gebied van sociaal domein, die passend, toegankelijk en betaalbaar is voor alle Eindhovenaren.

Jouw reactie

Stuur uiterlijk vóór 30 juni 2022 jouw motivatiebrief en CV naar solliciteren@wijeindhoven.nl onder vermelding van vacaturenummer 202206/teamleider. Indien wij op basis van jouw motivatiebrief en cv kennis met jou willen maken, nodigen wij jou graag uit voor een gesprek. Houd rekening met twee gespreksrondes op 6 en 8 juli 2022.

Een TMA (talenten motivatie analyse) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

De vacature wordt tegelijk zowel intern als extern uitgezet.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt voor externe kandidaten onderdeel uit van de werving- en selectieprocedure.

Heb je inhoudelijke vragen?

Neem dan contact op met Ineke van Aaken, manager Uitvoering, via telefoonnummer 06-28165764 op vrijdag 24 juni tussen 10.00 en 12.00 uur of op maandag 27 juni tussen 12.00 en 13.30 uur.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem dan contact op met Ester Cromsigt, HR-adviseur, via telefoonnummer 06-55770228 of email naar estercromsigt@wijeindhoven.nl.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Off