Teammanager Stratum (32-36 uur, team van 50fte)

“Geloof jij, net als WIJeindhoven, in de eigen kracht (en passie) van ieder mens om naar vermogen zelf regie te houden op het eigen leven en daarin zelfredzaam te zijn?"

Ben je van nature een leider, denk jij altijd in mogelijkheden en straal je dat ook uit naar jouw teamleden? Ben je klaar voor een uitdagende, pittige en vooral inspirerende managementrol in het Sociaal Domein? Kun jij meedenken in strategische vraagstukken en deze vertalen naar de praktijk? Lees dan verder!

 

Jouw toegevoegde waarde als Teammanager

Als teammanager Stratum is het jouw missie om samen met je teamleden ondersteuning op het gebied van het sociaal domein voor alle wijkbewoners passend, toegankelijk en betaalbaar te houden. Hierbij staat ook het welzijn en vertrouwen van onze eigen medewerkers centraal, zodat zij de inwoners vanuit hun kracht kunnen ondersteunen.

Wat betekent dit concreet?

 • Samen met 7 collega teammanagers stuur jij mede aan op het resultaat van de totale organisatie WIJeindhoven, waarbij de uitvoering van de wetten Wmo, Jeugd, Wet op de gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs) en Participatie van toepassing zijn.
 • Je geeft leiding aan ongeveer vijftig gedreven HBO professionals met hart voor de inwoners in stadsdeel Stratum. Je weet van iedere medewerker uit je team waar zijn of haar talenten liggen en je weet deze aan te spreken en in te zetten.
 • Je creëert verbinding tussen de generalisten, toegangsmedewerkers en verbinders in jouw team en met de rest van de organisatie inclusief het netwerk en de samenwerkingspartners van de wijk.  
 • Vanuit oprechte aandacht en een laagdrempelige houding voor je teamleden staan coaching, deskundigheidsbevordering en het vraaggericht werken centraal.
 • Ook ben je, omdat je heel toegankelijk bent, een luisterend oor en kun je vanuit situationeel leidinggeven er zijn voor je mensen als dat nodig is. Zelf organiserend vermogen in het team staat hierbij centraal.
 • Je bent echter ook kritisch als het gaat om bewaking van afspraken, beleid en wet - en regelgeving. Je vertaalt de doelstellingen van WIJeindhoven naar resultaatgerichte afspraken met jouw team binnen het afgesproken budget.

Welke talenten breng jij mee?

Jouw brede integrale blik en nieuwsgierige houding als teammanager zijn een voorbeeld voor anderen. Je staat stevig in je schoenen en kan situationeel leidinggeven, waarbij je makkelijk benaderbaar bent en vanuit een kritische, positieve houding luistert. Je bent een netwerker en bouwer en samenwerken gaat je van nature makkelijk af. Natuurlijk ben je altijd gericht op kwaliteit en betrouwbaarheid en stop je nooit met reflecteren naar jezelf en de ander.

Jouw achtergrond

 • Aantoonbaar hbo+ denk-/werkniveau aangevuld met relevante opleidingen;
 • Je bent ervaren in het vertalen van strategische en tactische doelstellingen naar de dagelijkse praktijk vanuit een planmatige, methodische wijze en analytisch inzicht.
 • Aantoonbare kennis van en leidinggevende ervaring binnen het sociaal domein;
 • Jij bent stressbestendig, jij brengt rust in drukke tijden;
 • Jij voelt je op je gemak in de dynamiek van een veranderende politiek-maatschappelijke context en kunt goed inschatten wat jouw positie hierin betekent;
 • Jij houdt van verandering, waarbij jij het accent legt op de concrete vertaling van de visie WIJeindhoven naar de praktijk van alledag;
 • Jij bent intrinsiek overtuigd van de opgave waar WIJeindhoven voor staat en kan deze ambitie goed vertalen naar het operationele niveau.

Wat bieden WIJ jou?

 • Allereerst: een inspirerende, platte organisatie waarbij eigenaarschap en vertrouwen centraal staan. Dit betekent dat je intensief samenwerkt met je collega teammanagers, waarbij ieder elkaar versterkt en van elkaar leert om tot resultaat en groei te komen. Jouw leidinggevende, manager uitvoering, is daarbij ondersteunend en eindverantwoordelijk en vertrouwt op eigen kunnen.
 • Je hebt een contract van 32-36 uur per week, waarbij flexibiliteit en wendbaarheid centraal staan en je zelf verantwoordelijkheid krijgt over een goede balans werk en privé.
 • We werken vanuit een brede talentgerichte aanpak van onze medewerkers, waarbij de TMA (talenten motivatie analyse) de leidraad is. Deze bieden wij jou dan ook aan tijdens de eindfase van deze sollicitatieprocedure.
 • WIJeindhoven investeert graag in jou als professional en focust op jouw unieke ontwikkelmogelijkheden. De vele trainingen en bijeenkomsten, die jij kan volgen bij onze WIJacademie en via ons inwerkprogramma voor nieuwe collega’s, zijn hier een voorbeeld van. 
 • De functie wordt beloond in schaal 11 van de CAO Sociaal Werk (minimaal € 3.508,-, maximaal €5.356 op basis van 36 uur per week).
 • Daarnaast bieden wij jou diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, (ver)kopen van verlof, een loopbaanbudget, een bijdrage aan jouw pensioen bij PFZW, een reiskostenregeling en korting op de collectieve ziektekostenverzekering VGZ. 
 • Je begint met een jaarcontract, waarbij het de intentie is deze om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Interesse?

Graag ontvangen we jouw motivatie en CV vóór 5 september a.s. via solliciteren@wijeindhoven.nl. De planning is om de week van 12 september de eerste kennismakingsgesprekken te voeren.

Meer weten?

Neem dan contact op met Nieky van Vlerken, Recruiter, via telefoonnummer 06 39 27 44 85 of email naar niekyvanvlerken@wijeindhoven.nl. Zij zorgt dat ook jouw inhoudelijke vragen over de vacature zullen worden beantwoord.

Kwaliteitsborging is voor ons 100% belangrijk, vandaar dat een VOG (verklaring omtrent gedrag) zal worden opgevraagd.

Omdat wij graag zelf onze kandidaten werven, wordt acquisitie niet op prijs gesteld. Bedankt voor je begrip!

Over WIJeindhoven

Stichting WIJeindhoven telt ongeveer 450 medewerkers, die Eindhovenaren (tijdelijk) ondersteunen en faciliteren om weer grip te krijgen en te houden op hun leven. In de visie van WIJeindhoven gebeurt dit vanuit iemands eigen (veer)kracht en passie. De hulp hierbij komt van generalisten, toegangsmedewerkers en verbinders, die werken vanuit acht wijkteams. Zij bieden maatwerk en richten zich op duurzame zelfredzaamheid van de inwoner. Zij worden bijgestaan door een kleine en flexibele staf.

WIJeindhoven biedt integrale eerstelijns ondersteuning op diverse leefgebieden.

Naast de uitvoering van de wetten Wmo, Jeugd, Wet op de gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs) en Participatie, maakt WIJeindhoven zich sterk om samen met inwoners, gemeente en ketenpartners ondersteuning te bieden op het gebied van sociaal domein, die passend, toegankelijk en betaalbaar is voor alle Eindhovenaren.

Talent als basis, diversiteit als kracht

WIJeindhoven is een organisatie, waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven wij dat wij beter kunnen presteren als stichting van en voor Eindhoven als wij inclusiever zijn. Wij streven er daarom naar een verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van WIJeindhoven.

Off