Ik voel me soms eenzaam

Zou je graag meer contact met andere mensen willen? Zijn er weinig mensen waar je een hechte band mee hebt? Ben je vaak alleen en voel je je daardoor wel eens angstig of verdrietig? Neem dan contact met ons op. We kunnen er dan samen over praten. Wij denken graag mee over wat je nodig hebt en wat bij je past. Samen met jou kijken we naar welke stappen je kunt zetten om je beter te voelen.

Kan ik ook zelf stappen zetten?

De eerste stap is om je bewust te zijn van deze gevoelens. Dit is misschien heel moeilijk. Maar het is ook belangrijk om een volgende stap te kunnen zetten. Mogelijk dat het je helpt om er meer over te lezen? Kijk dan eens op eenzaam.nl bij mogelijke oorzaken en risicofactoren voor eenzaamheid of lees dezeverhalen.

Ben je er al aan toe om zelf een volgende stap te zetten? Misschien zijn er activiteiten in de buurt waar je aansluiting kunt vinden? Je kunt je ook aanmelden voor een cursus of vrijwilligerswerk. Meer tips vind je op deze eenzaam.nl bij tips om eenzaamheid te verminderen.

Kijk je liever samen met iemand naar de mogelijkheden? Neem dan vooral contact met ons op.

Ik zou graag mensen helpen die zich eenzaam voelen.

Wat fijn dat je wilt helpen! Ken je iemand die zich eenzaam voelt? Spreek diegene eens aan. Begin dan niet over eenzaamheid. Misschien dat dat later nog kan. Het is vooral belangrijk dat je de ander aandacht geeft en luistert. Je kunt ook samen iets drinken of een klusje doen. Of nadenken over een gezamenlijke activiteit. Bekijk samen wat er in de buurt te doen, misschien kun je iets organiseren. Daar kunnen wij ook bij helpen! Neem contact met ons op.