Alcohol, drugs, gamen of gokken

Drink of rook je teveel? Gebruik je drugs of ben je uren aan het gamen? Dan ben je misschien verslaafd. Een verslaving kan invloed hebben op je hele leven. Van slechte cijfers op school, je baan kwijtraken tot in de schulden terechtkomen. Door een verslaving kun je zelfs vrienden verliezen. Ben je verslaafd, dan heb je hulp nodig. Als je niet weet wat te doen, neem dan contact op met WIJeindhoven. We kunnen je ondersteunen om je leven weer op orde te krijgen. Als het nodig is weten we de weg naar de juiste instanties.

Wat kan je zelf doen?

Als je vragen of zorgen hebt over verslaving, kun je een afspraak maken bij de huisarts. Afhankelijk van je vraag kan deze je doorverwijzen naar de praktijkondersteuner of  verslavingszorg.

Via het zelfhulpnetwerk kun je in contact komen met lotgenoten en deelnemen aan groepen

Ook bellen naar de alcohol infolijn op 0900-1995 behoort tot de mogelijkheden.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons.

Wat kun je voor een ander doen?

Als je iemand kent met een verslaving dan kun je hem of haar ondersteunen. Novadic-Kentron biedt op haar website praktische tips, adviezen en (online) cursussen aan.

Wil je vrijwilligerswerk doen bij een organisatie voor mensen met een verslaving? Dat is mooi! Neem contact op met ons. We kijken met jou naar waar jouw talent tot zijn recht komt.