Hulp in het huishouden

Lukt het je niet meer om zelf je huis schoon te houden? Bijvoorbeeld omdat je niet meer goed kunt bewegen of het overzicht kwijt bent en niet weet waar je moet beginnen. Dan kan dat invloed hebben op hoe goed je je voelt thuis en hoe veilig je er bent. Is het voor jou niet mogelijk om betaalde hulp in te schakelen? Neem dan contact op met WIJeindhoven. Wij denken graag mee over wat jou verder helpt. Dat kan een aanpassing zijn in je huis, waardoor je het gemakkelijker kunt schoonmaken. We kunnen samen onderzoeken of vrienden of familie kunnen helpen. We kennen mensen die je kunnen helpen in het huishouden. En we kunnen je helpen bij het aanvragen van de hulp.

Hebben jullie tips voor mij? Wat kan ik zelf doen?

  • Durf te vragen en overleg met familie, de buren, vrienden of zij je ergens mee kunnen helpen. Misschien doe je nu of later iets voor hen terug.
  • Heb je vooral hulp nodig bij het boodschappen doen? De Vrijwillige Hulpdienst heeft boodschappenmaatjes, kijk eens op www.maatje040.nl.
  • Kun je hulp betalen? Kijk dan eens op www.ikzoekeenwittewerkster.nl om een werkster bij jou in de buurt te vinden.

Ik zou graag anderen helpen met klussen in het huishouden

Dat is ontzettend fijn! Ook wij zijn op zoek naar mensen die anderen kunnen en willen helpen. Neem contact met ons op en wij verbinden jou aan mensen bij jou in de buurt.