Voor migranten en vluchtelingen

Ben je migrant of vluchteling en heb je begeleiding nodig? Wil je een inburgeringscursus volgen? Wil je weten welke regels er allemaal gelden? Neem contact met ons op. Samen kijken we wat er nodig is om in Eindhoven een fijn leven op te bouwen. En WIJeindhoven kent de mensen die jou het beste verder kunnen helpen.

Ik heb vragen over mijn verblijfsvergunning, wie bel ik?

Vragen over een verblijfsvergunning kun je het beste stellen aan de IND en/of het Vreemdelingen Informatie Punt.

Kan WIJeindhoven mij helpen met inburgeren?

WIJeindhoven biedt geen inburgeringscursussen aan. Heb je een vraag over inburgeren? Kijk dan op de pagina over Inburgeren in Eindhoven op de website van de gemeente.

Wat kan ik zelf doen?

Zoek contact met andere mensen die in dezelfde situatie zitten. Misschien ken je nog iemand uit het AZC waar je graag mee praat? Anders weet Vluchtelingenwerk Eindhoven misschien iemand. 

Bespreek waar je tegenaan loopt en hoe je dingen aanpakt. Zo kun je van elkaar leren en vergroot je je netwerk.

Waar kan ik beter Nederlands leren?

Nederlands praten is natuurlijk ook erg belangrijk om goed mee te kunnen doen aan het leven hier. Met een taalapp zoals Duolingo kun je een eerste stap zetten. Er zijn in Eindhoven verschillende manieren om beter Nederlands te leren. Bijvoorbeeld op een taalcursus of in een taalcafé.

Bij wie kan ik terecht met vragen over opvoeden van mijn kinderen?

Voor vragen over opvoeding, kun je kijken op de pagina van WIJeindhoven over opvoeden.

Kan WIJeindhoven mij helpen met mijn vraag over werk, inkomen of geld?

Heb je schulden, een te laag inkomen of andere vragen over geld: kijk dan eens op de pagina over geld of neem contact met ons op de pagina over werk, inkomen en geld.

Wat kan ik doen voor (andere) statushouders?

Wil je anderen helpen? Dat is fijn! Je kunt maatje worden van nieuwe statushouders. Hen helpen met de taal, de cultuur, de stad, samen dingen ondernemen, ervaringen delen. Neem contact op met ons