Mijn kind gaat niet naar school

Gaat je zoon of je dochter niet meer naar school? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Jouw kind is misschien bang om slechte cijfers te halen. De school is te gemakkelijk of te moeilijk voor je kind, Jouw kind wordt op school gepest of er zijn spanningen in huis. Het is het belangrijk om achter de oorzaak te komen. Hoe eerder je er iets aan probeert te doen, hoe makkelijker het wordt om weer naar school te gaan. Kom je daar zelf niet uit?  Neem dan contact met ons op. Wij denken met je mee! Samen kijken we wat er nodig is om je kind te helpen.

We hebben contact met elke school in Eindhoven. Als je al contact hebt met iemand van WIJeindhoven, kun je vragen of hij of zij met je meegaat naar een gesprek op school. Ook de school kan daarom vragen. Na het gesprek kun je dan kijken of je nog verdere ondersteuning van ons nodig hebt

Wat kun je zelf doen?

  • Praat erover met je kind. Probeer erachter te komen wat de reden is dat hij of zij niet meer naar school wil. Misschien kun je er samen iets aan doen.
  • Neem contact op met de school. Elke leerling heeft een leerkracht of mentor. Ga samen met je kind in gesprek met de mentor en maak een plan waarin staat hoe je kind weer met plezier naar school kan gaan.
  • Kom je er niet uit? Neem dan contact op met WIJeindhoven.