Buurt in Bloei

Wil je iets (meer) betekenen voor de buurt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan eens contact met ons op. Samen ontdekken we waar jij goed in bent. En wat je kunt betekenen voor een ander. Met de aanpak Buurt in Bloei werkt WIJeindhoven aan fijne buurten. Waar buren elkaar kennen en weten waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben.

Wat is de aanpak Buurt in Bloei?

De medewerkers van WIJeindhoven, de verbinders, kennen de buurt goed. Ze ontdekken samen met inwoners waar zij goed in zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Dat noemen we talenten. En hoe zij iets kunnen betekenen voor iemand anders. WIJeindhoven brengt inwoners, verenigingen en bedrijven met elkaar in contact en bouwt zo mee aan het netwerk in de buurt. Zodat mensen weten wie de buren zijn. En waar ze terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, voor leuke dingen, met vragen of als ze hulp nodig hebben. 

WIJeindhoven werkt samen met andere organisaties en actieve inwoners om de buurt in bloei te zetten. 

Waarvoor kan ik als inwoner bij WIJeindhoven Buurt in Bloei terecht?

Wil je jouw buurt beter leren kennen? Wil je iets (meer) betekenen voor de buurt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of wil jij ontdekken waar je goed in bent en wat je daarmee kunt doen? Neem dan eens contact met ons op. In een gesprek of tijdens een training ontdek je wat je graag doet en waar je goed in bent: wat jouw talenten zijn. Ook kunnen we kijken wat je voor een ander in de buurt kunt betekenen. Als je graag kookt of in de tuin werkt, kun je anderen daar bijvoorbeeld bij helpen. Of misschien kun je goed dingen organiseren en vind je het leuk om mee te helpen om een buurtfeest te plannen. Er is van alles mogelijk: één keer meehelpen of iets organiseren, maar ook vrijwilligerswerk of een stageplaats.

Bewoners staan bij buurtbus

Neem gerust contact op

Ben je benieuwd naar wat je voor jouw buurt kunt betekenen? Of wil je je aanmelden voor een training? Je vindt je eigen WIJteam door op deze pagina je postcode in te vullen. Daarnaast kun je op drie manieren contact opnemen. Bel ons van maandag t/m vrijdag op (040) 238 89 98. Stuur ons een e-mail naar info@wijeindhoven.nl. Of vul het contactformulier in.

Ik werk bij een organisatie in de buurt en wil mee de buurt in bloei zetten

Heb je contact met een Eindhovenaar voor wie het goed is om (meer) mee te doen in de buurt? Door zelf aan de slag te gaan of door in contact gebracht te worden met een buur of buurtvereniging? Wij denken graag met je mee. Ook als je gezamenlijk een vraagstuk in de wijk wil aanpakken. Denk aan taalachterstanden, overlast door hangjongeren of financiële kwetsbaarheid. Onze medewerkers, verbinders, kennen de buurten en wijken van Eindhoven goed. We ondersteunen inwoners bij het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van talent. Bijvoorbeeld met onze trainingen. Ook brengen we organisaties en inwoners uit de buurt met elkaar in contact. Elke wijk heeft een vast team verbinders. Je vindt het wijkteam op deze pagina. Bel ons voor een afspraak op (040) 238 89 98, of stuur een e-mail naar info@wijeindhoven.nl.

Samen zetten we de Buurt in Bloei

Buurt in Bloei voor organisaties en instellingen