Buurt in Bloei

Een fijne wijk om in te wonen en te werken. Waar je jezelf kunt ontwikkelen en tot bloei kunt komen. Dat willen we allemaal. Met ‘Buurt in Bloei’ verbinden we inwoners met elkaar, maar ook met verenigingen, stichtingen en ondernemers. Zo creëren we samen een kansrijke omgeving. Meedoen? Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Zet je talenten in!

Iedereen heeft talenten en interesses. Maar misschien heb je er al even niets mee gedaan. Waarom zou je je talenten niet inzetten om jezelf te ontwikkelen en je wijk sterker te maken?

Want als je iets doet wat je leuk vindt of waar je goed in bent, doe je dit bevlogen. Een betaalde baan als hovenier. Een buurman een lift geven naar het ziekenhuis. Als vrijwilliger een voetbalelftal trainen. Of een begeleide arbeidsplek in de techniek. Samen met anderen buurtactiviteiten organiseren, zoals een wijkfeest, kan natuurlijk ook. En er is nog veel meer mogelijk, als jij het wilt.

Met ‘Buurt in Bloei’ brengt WIJeindhoven inwoners met elkaar in contact. Je kunt ook je talenten inzetten en ervaring opdoen bij verenigingen, stichtingen en ondernemers in jouw wijk door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of betaald werk te verrichten. Deze plekken noemen we ontwikkelplaatsen en ze zijn bekend bij de verbinders (medewerkers) van WIJeindhoven. Met ‘Buurt in Bloei’ willen we zo bijdragen aan een stevigere sociale basis en jouw ontwikkeling. Want daar wordt iedereen beter van!

Wat wil je doen?

Wil jij iets betekenen voor of in je wijk? Dan komen we graag met je in contact. Iedereen is welkom, want wij zijn ervan overtuigd dat iedereen talenten heeft en hier graag iets mee doet! Samen ontdekken we jouw talenten en interesses. Vervolgens brengen we je in contact met de mensen of ontwikkelplaatsen, waar jouw talenten welkom zijn.

Als je meedoet met ‘Buurt in Bloei’, help je andere mensen en maak je je wijk fijner om in te wonen en te leven. Daar kun je trots op zijn! En het geeft je een goed gevoel. Tegelijk werk je aan je eigen ontwikkeling en leg je nieuwe contacten. Waardevolle ervaring voor de toekomst dus! Zo levert het voor beiden iets op.