Minderjarig en niet veilig thuis

Voel je je thuis niet veilig? Voel je je er niet helemaal op je plek? Is er vaak ruzie? Word je thuis bedreigd, gepest of geslagen? Voel je je eenzaam? Of is er iemand anders bij jouw thuis die hiermee te maken heeft? Dan is het belangrijk om daar op tijd over te praten. Daarvoor kun je bellen met WIJeindhoven. Wij kunnen bij jou thuis langskomen om te praten. Dat kan natuurlijk ook bij ons op kantoor of bijvoorbeeld bij jou op school. Samen kijken we welke stappen we kunnen zetten zodat het beter wordt.

Ik heb nu hulp nodig, wat moet ik doen?

In geval van nood bel je 112. De politie komt dan om je te helpen.

Ik wil mijn naam niet zeggen, kan ik toch praten?

Je kunt altijd anoniem bellen met Veilig Thuis of de Kindertelefoon. Voel je je thuis onveilig? Bel dan Veilig Thuis. Je kunt hiervoor, of als je over andere dingen wilt praten, ook bellen met de Kindertelefoon.

Wat kan ik doen als een kind niet veilig is thuis?

Laat een kind jou weten dat het thuis niet fijn of veilig is? Luister dan en laat weten dat het goed is dat hij of zij er met jou over praat. Kijk samen wat een volgende stap zou kunnen zijn. Dat zou WIJeindhoven kunnen zijn. Vraagt de situatie om directe actie? Neem dan contact op met Veilig Thuis.

In geval van nood, bel je 112. 

Gezin thuis