Tijdelijk kinderopvang nodig

Ben je ziek of is er iets anders waardoor je even minder goed voor je kinderen kunt zorgen? WIJeindhoven heeft geen opvangplekken. Maar onze generalist kijkt als je wil met je mee naar wat nodig en mogelijk is. Misschien kan een bekende oppassen op je kind. Of iemand anders bij je in de buurt. Misschien is er iets anders nodig. Samen regelen jullie dat de kinderen goed opgevangen worden zodat jij de rust krijgt om te herstellen en/of zaken op orde te krijgen. Neem contact met ons op.

Wat kan ik zelf doen?

  • Durf te vragen en overleg met familie, de buren, vrienden of zij je kunnen helpen met de kinderen. Misschien komen ze met oplossingen waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.  
  • Is geld het belangrijkste probleem? Kijk dan op belastingdienst.nl of je recht hebt op kinderopvangtoeslag.  
  • Lukt het niet, of is het niet voldoende? Geen probleem, neem contact met ons op.  

Ik zou graag mensen helpen bij de opvang van hun kinderen, wat kan ik doen?

Wat goed! Zie je dat iemand bij je in de buurt oppas kan gebruiken? Help die persoon dan en geef aan dat je kunt oppassen. Het is soms gemakkelijker om hulp te accepteren dan het te vragen. Wel belangrijk, geef de ander de ruimte om nee te zeggen. Ook kun je je aanmelden bij WIJeindhoven. Wij hebben soms oppas nodig wanneer ouders aan een groepsactiviteit in de buurt meedoen. Verder kunnen we vaak mensen gebruiken als er bijeenkomsten voor kinderen (knutselmiddag, sportmiddag) worden georganiseerd. Wil je daarbij helpen, neem dan contact met ons op.