Beter Nederlands spreken, lezen, schrijven

Wil je graag (beter) Nederlands spreken? Vind je het moeilijk om te lezen of schrijven? Er zijn veel mogelijkheden om dit te leren. Misschien dat je iemand kent die jou wil helpen? Je zou dan samen kunnen oefenen. Je kunt ook naar een cursus of taalcafé gaan bij jou in de buurt. WIJeindhoven kan samen met jou kijken naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Wat kan ik zelf doen?

Praat met buren of andere mensen in de buurt. Zo kun je oefenen met Nederlands spreken. En misschien kunnen zij je ook helpen met andere dingen. Bijvoorbeeld met het (voor)lezen van brieven.  Je kunt via je telefoon of tablet ook Nederlands oefenen. Er zijn gratis en betaalde apps waarmee je een taal kunt leren. Bijvoorbeeld Duolingo, Rosetta Stone, Babbel of Memrise.

Ook kun je op veel plekken in de stad les volgen om beter Nederlands te spreken. Of om beter te leren lezen en schrijven.  

Wil je les in Nederlands?

Dan kun je contact opnemen met een taalpunt. Zij kunnen met jou kijken of er een geschikte cursus is. Kijk op bibliotheekeindhoven.nl voor meer informatie over de taalpunten

Er zijn ook Taalcoaches in Eindhoven. Meer informatie over taalcoaches lees je op de website van Meedoen in de Wijken.

Op deze website van het Taalnetwerk Zuidoost Brabant vind je cursussen Nederlands, rekenen en werken met de computer. Ook geven ze informatie over laaggeletterdheid. 

Heb je toch nog vragen? Geen probleem, neem contact met ons op.

Wat kan ik doen voor iemand die de taal wil leren?

Fijn dat je anderen wilt helpen. Je kunt zowel mensen helpen die moeite hebben met lezen en schrijven, als mensen die Nederlands willen leren. Lijkt je dat wat? Neem dan contact met ons op.