Dagbesteding

Ben je op zoek naar dagbesteding voor jezelf of voor een ander? Dan kan WIJeindhoven je helpen met het vinden van een passende plek. Onze mensen weten wat er in jouw buurt allemaal kan. Ook kunnen we je helpen met het regelwerk dat er soms bij komt kijken.

Dagbesteding is er in allerlei vormen. Je kunt aan van alles denken: knutselen, een spelletje doen, even samen koffie drinken of kaarten. Dagbesteding geeft structuur aan je dag. Vaak geeft het je weer een gevoel van nut en erbij horen. Je ontmoet andere mensen. Dagbesteding is er voor iedereen die niet meer zelf zijn of haar dag kan invullen. Bijvoorbeeld voor ouderen, mensen met een beperking of als je door een ziekte of omstandigheden (tijdelijk) niet kunt werken.

Ook is dagbesteding belangrijk voor mantelzorgers. Zij hebben even tijd voor zichzelf als degene waar ze voor zorgen naar de dagbesteding is. Dat is ook belangrijk!

Wat kan ik zelf doen?

Misschien zijn er activiteiten bij jou in de buurt waar je aan mee wil doen? Of kun je iets afspreken met iemand uit je straat? Zoals samen koken, wandelen of bijvoorbeeld fietsen. In de meeste buurthuizen is wel een een koffie-ochtend of een activiteit waar je aan mee kunt doen.

Praat er eens over met een vriend, goede buur  of familie. Misschien dat zij met je mee kunnen denken. Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wat kan ik voor een ander doen?

Wil je je graag als vrijwilliger je inzetten in  de dagbesteding? Meld je dan bij ons. We gaan graag met jou in gesprek.