Geen eigen vervoer

Kun je niet meer met eigen vervoer reizen? Mag je niet meer autorijden, of durf je het niet meer? Kun je niet meer reizen met het openbaar vervoer of met de fiets? Of ben je op zoek naar vervoersmogelijkheden met een rolstoel? Neem contact op met WIJeindhoven. Samen kijken we naar wat er nodig en mogelijk is.

Misschien kan een bekende of iemand anders bij je in de buurt jou brengen en halen. Misschien is er iets anders nodig. Wij kunnen met je meedenken. En we kunnen je helpen bij het aanvragen van hulp.

Wat kan ik zelf doen?

  • Durf te vragen en overleg met familie, buren en vrienden. Misschien kunnen zij je halen en brengen.
  • Wil je vooral naar plaatsen reizen binnen de regio Eindhoven? Dan kun je zelf contact opnemen en je aanmelden bij De Witte Raaf via www.witteraafeindhoven.nl .
  • Kun je je boodschappen niet doen zonder vervoer? Dan kun je ook gebruik maken van de boodschappenservice van een supermarkt. 
  • Wil je een rolstoelauto huren voor een dag? Kijk dan op www.zonnebloem.nl .
  • Lukt het niet, of is het niet voldoende? Geen probleem, neem contact met ons op.
Vervoer

Wat als er meer nodig is?

  • Voor vervoer binnen de regio kun je misschien gebruik maken van de Taxbus. Daarvoor heb je een Taxbus-vervoerspas nodig. Een medewerker van WIJeindhoven vraagt deze voor jou aan bij de gemeente Eindhoven. 
  • Voor reizen buiten de regio, weekend of nacht is er Valys. Hier heb je een Valyspas voor nodig. Een Valyspas vraag je zelf aan op de website van Valys.
  • Kom je er niet uit? Geen probleem. Neem dan contact met ons op.
     

Ik zou graag mensen helpen die geen eigen vervoer hebben.

Wat goed! Is er iemand in jouw buurt die ergens naartoe wil en geen vervoer heeft? Je kunt vragen of je die persoon kunt halen en brengen. Je kunt ook contact met ons opnemen. Wij denken graag mee over hoe je anderen kunt helpen. Je kunt ook contact opnemen met een vervoerbedrijf met vrijwillige chauffeurs. Misschien dat zij jouw hulp heel goed kunnen gebruiken.