Zorg voor kinderen met een beperking

Heeft jouw kind een beperking of een handicap? Dan heeft dat invloed op jou, op je kind en je gezin. Heb je daar vragen over, neem dan contact op met WIJeindhoven. Wij denken met je mee! Samen kijken we of je de zorg beter aankunt met hulp vanuit je eigen netwerk of die van vrijwilligers in de buurt. Is dit niet voldoende? Dan kijken we of we aanvullende zorg kunnen aanvragen. Bijvoorbeeld een rolstoel, opvang of behandeling. We praten met je over je problemen en zorgen. Zodat je er niet alleen voor staat.

Mijn kind heeft een indicatie voor de WLZ, kan ik bij WIJeindhoven terecht met vragen?

Dat kan altijd. Heb je vragen over de indicatie of wat de WLZ inhoudt? Neem dan contact op met CIZ, kijk voor hun contactgegevens op www.ciz.nl. Heb je vragen over het zorgaanbod in de regio? Dan kan MEE met je meekijken naar wat past bij jouw kind en jou. Kijk op hun website www.mee.nl/wlz.

Zorgen voor een kind met een beperking

Ik zou graag gehandicapte kinderen en hun ouders helpen. Wat kan ik doen?

Wat leuk! Je kunt maatje worden van gehandicapte kinderen en jongeren. Dat houdt in dat je regelmatig langsgaat, je samen dingen onderneemt en/of goede gesprekken voert. Zie je dat zitten? Neem contact met ons op