Verhuizen, wat gebeurt er met mijn ondersteuning

Ga je verhuizen? Dan kan dat gevolgen hebben voor je uitkering of voor hulp die je krijgt via de gemeente of van WIJeindhoven. Daarom is het nodig om je nieuwe adres aan de gemeente waar je gaat wonen door te geven. Verhuis je naar of in Eindhoven? Kijk dan op https://www.eindhoven.nl/stad-en-wonen/verhuizen/verhuizen-binnen-of-naar-eindhoven om je verhuizing door te geven. 

 

Behoud ik mijn generalist?

Heb je een generalist van WIJeindhoven? Geef je verhuizing ook aan je generalist door. Verhuis je naar een andere wijk, dan krijg je meestal een nieuwe generalist.

Wat moet ik regelen voor mijn bijstandsuitkering?

Een bijstandsuitkering krijg je van de gemeente. Daarom moet je een uitkering opnieuw aanvragen als je naar een andere gemeente verhuist. Tip, doe dat zo vroeg mogelijk. Verhuis je naar Eindhoven? Vraag dan direct na het doorgeven van je nieuwe adres de bijstandsuitkering in Eindhoven aan. Je lees alles over een uitkering aanvragen op eindhoven.nl/bijstandsuitkering.

Wat gebeurt er met mijn hulp en ondersteuning

Krijg je hulp en ondersteuning via de gemeente of via WIJeindhoven, bijvoorbeeld vanuit de Wmo of Jeugdwet? Dan kan er veel veranderen als je verhuist naar een andere gemeente.

  • Verhuis je naar Eindhoven? Geef je verhuizing door bij de gemeente en neem daarna contact op met ons. Wij kijken dan samen met jou naar wat er geregeld moet worden.  
  • Verhuis je vanuit Eindhoven naar een andere gemeente? Neem dan contact op met de gemeente waar je gaat wonen. Zij kunnen je uitleggen wat je moet regelen.