Mantelzorg

Verzorg je onbetaald een ziek familielid of vriend? Ondersteun je hem bij alledaagse taken of hou je bijvoorbeeld toezicht en begeleiding? Dan ben je mantelzorger. En dat is niet altijd gemakkelijk om te combineren met je werk en eigen huishouden. Ook kan het moeilijk zijn om even op vakantie te gaan. Of een momentje rust voor jezelf te nemen. WIJeindhoven kijkt samen met jou wat je nodig hebt om ook goed voor jezelf te blijven zorgen. Neem contact met ons op. 

Ik wil met andere mantelzorgers ervaringen delen, waar kan dat

Bij het steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven kun je andere mantelzorgers ontmoeten. En tips uitwisselen. Mantelzorg Verlicht verzorgt ook cursussen en trainingen die je kunnen helpen bij je taken. Kijk voor meer informatie op mantelzorgverlicht.nl.

Het zou fijn zijn als de regeltaken worden overgenomen, wat kan ik doen?

Het is vaak mogelijk om via je zorgverzekering een mantelzorgmakelaar ( kijk voor meer informatie op https://www.regelhulp.nl )  in te schakelen. Lukt dat niet? Neem dan contact op met ons.

Wat kan ik zelf doen om vervangende zorg (respijtzorg) te regelen?

Wil je er even tussenuit? Op de website mantelzorgverlicht.nl/vervangende-zorg kun je bekijken welke partijen jouw taken kunnen overnemen. Daarvoor vul je een korte vragenlijst in.

Lukt het niet? Neem dan contact op met ons.

 Ik wil graag mantelzorgers ondersteunen bij hun taken

Wat fijn! Mantelzorgers kun je soms helpen bij eigen dagelijkse taken. Denk aan het opvangen van de kinderen, de boodschappen of koken. Ook kan het voor mantelzorgers fijn zijn als er even naar hen geluisterd wordt. Wil jij mantelzorgers bij jou in de buurt ondersteunen? Heb je vragen? Neem contact op met ons.