Veilig en gezond thuis blijven wonen

Merk je dat het niet goed lukt om voor jezelf te zorgen? Misschien heb je moeite met douchen. Of lukt het niet om je aan te kleden. Misschien heb je problemen om veilig de trap af te lopen, vergeet je soms dingen of zijn de drempels in huis te hoog. Lukt het niet om het zelf te regelen? WIJeindhoven kent verschillende manieren en mensen die je kunnen helpen om gezond en veilig thuis te blijven wonen. Samen met jou gaan we op zoek naar oplossingen. Neem contact met ons op.

Wat kan ik zelf regelen?

  • Als je hulp nodig hebt bij opstaan, wassen of verpleging dan kun je direct contact opnemen met een wijkverpleegkundige. Op de website zorgkaartnederland.nl/thuiszorg/eindhoven vind je een overzicht.
  • Maak je je zorgen over of het nog veilig is voor jou om thuis te blijven wonen? Dan kun je daar ook altijd over in gesprek met de huisarts.
  • Weet je niet waar je moet beginnen? Denk je dat er aanpassingen in huis nodig zijn (bijvoorbeeld een traplift)? Neem dan contact op met WIJeindhoven.

Wat kan ik doen zodat iemand langer thuis kan wonen?

Fijn dat je anderen wilt helpen. Je kunt gezelschapsmaatje worden. Dat houdt in dat je iemand helpt om thuis te blijven wonen. Door zo nu en dan langs te gaan voor een praatje bijvoorbeeld. Door te helpen met de boodschappen of te koken. En tegelijkertijd een oogje in het zeil te houden of er meer nodig is. Lijkt je dat wat? Neem contact met ons op.