Huis huren en urgentieverklaring

WIJeindhoven verhuurt geen huizen. Kijk voor huurwoningen op wooniezie.nl.

Heb je nu een (ander) huis nodig in Eindhoven? Check of je recht hebt op een urgentieverklaring op de website van Wooniezie. Je kunt bij WIJeindhoven terecht voor een 'urgentieverklaring Sociale urgentie' of een 'urgentieverklaring Medische urgentie Wmo'. Neem contact op met WIJeindhoven als je voor 1 van die 2 urgentieverklaringen in aanmerking komt of als het je niet zeker weet.

Ik heb een Medische, Maatschappelijke of Volkshuisvestelijke urgentie, waar kan ik die aanvragen? 

Voor een Maatschappelijke urgentie, Medische urgentie (die niet valt onder Wmo) of Volkshuisvestelijke urgentie neem je contact op met een van de woningbouwcorporaties in Eindhoven:

Wat moet ik doen als ik geen recht heb op de urgentieregeling? 

Schrijf je in als woningzoekende op wooniezie.nl. Op die site kun je daarna zoeken naar huurwoningen. Heb je geen internet? Dan kun je ook op het kantoor van de corporaties terecht: Woonbedrijf, Woonstichting Thuis, Trudo en Wooninc. Woningen worden toegewezen op basis van inschrijfduur, loting of eerste reageerder.  

Ook kun je buiten de woningcorporaties een woning of een kamer zoeken. Ben je ouder dan 55+, dan kun je terecht op de sites woonzorg.nl, woonincplusvitalis.nlwww.woonz.nl. Voor studenten is Vestide (meer informatie op vestide.nl) een van de grootste aanbieders.