Ricky kijkt weer vooruit

“Buurt in Bloei heeft me zoveel gebracht. Als ik thuis zit, komen de muren op me af. Via Esther Oomen, mijn generalist bij WIJeindhoven kwam ik in contact met Buurt in Bloei.” Ricky vertelt dat hij samen met Bart en Suzan de Talentscan invulde. “Omdat ik totaal niet lekker in mijn vel zat, wilde ik liever met dieren werken dan met mensen. Helaas was er op korte termijn nergens ruimte bij dierenasiels in Eindhoven.”

“Daarom gingen Bart en Suzan opnieuw met mij in gesprek over de opties. Zij wisten uit mijn Talentscan dat ik een opleiding tot activiteitenbegeleider heb gedaan. Zo kwamen we op het idee om te gaan kijken bij buurthuis ’t Trefpunt in Eindhoven. Voor mij was het erg fijn dat er iemand van WIJeindhoven meeging naar het gesprek. Daardoor was het gemakkelijker om openheid te geven over mijn problematiek. Mijn werkschema wordt zonder moeilijke vragen aangepast als ik naar de dagbehandeling ga. Ik krijg alle ruimte om beter te worden.”

Mijn leven heeft nu regelmaat

Ricky’s ogen lichten op als hij vertelt hoe zijn dagen structuur hebben gekregen: “Bij ’t Trefpunt ondersteun ik de beheerder en pak ik het facilitaire gedeelte op. Ik zet stoelen en tafels klaar, zorg dat de zalen goed ingericht zijn en ben een soort vliegende kiep voor alles eromheen. Daarnaast werk ik drie dagdelen in de week bij de Eerdbrand, centrum voor geriatrische zorg (onderdeel van Archipel). Dat deed ik al voor ik bij ’t Trefpunt ging werken. Ik wandel met ouderen en begeleid de lunch, gym club, spelen en muziekmozaïek.”

Ricky

“Buurt in Bloei heeft me zoveel gebracht: ik kan weer vooruitdenken en mijn leven kent regelmaat, zonder middelen die mijn lijf ontwrichten. Ik sta dichter bij mijn gevoel, beweeg en sport meer en heb het schrijven opgepakt. Dankzij mijn vrijwilligerswerk heb ik ook nieuwe mensen leren kennen. Mijn doel is om terug te keren op de arbeidsmarkt als activiteitenbegeleider. En bij de Eerbrand zit ik dicht bij het vuur, dus wie weet wat voor kansen dat biedt,” zegt Ricky met een grote lach.

Off