Samen Sterk: Noortje en Angela, de Hartslag van de Huiskamer

DE STAP naar gezonder in Vaartbroek

Voel je vrij om binnen te lopen in het kloppend hart van Vaartbroek, ofwel De Huiskamer. Een bijzondere plek waar mensen samenkomen voor een praatje, een spelletje of een creatieve activiteit. Een plek waar alle buurtbewoners welkom zijn en waar ‘alles mag en niets moet’. Angela Slegers, een van de vrijwilligers, deelt haar ervaringen en vertelt over de unieke sfeer die De Huiskamer biedt. Op 18 juni vertelden Angela Slegers en Noortje van Gestel over De Huiskamer in Vaartbroek tijdens de werkplaats van DE STAP naar gezonder over 'DE STAP naar gezonder in wijken en buurten'. 

De Huiskamer in Vaartbroek

Ontmoetingsplek voor iedereen

“De Huiskamer is een ontmoetingsplek voor iedereen,” zegt Angela. “Het is elke dag anders. Soms is het stervensdruk, soms zit ik hier helemaal alleen. Maar dat is juist het mooie ervan. Mensen zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen.” 

Angela is niet alleen een gastvrouw; ze is ook verantwoordelijk voor de social media en de maandkalenders van de huiskamer. “Eén keer per maand organiseren we een creatieve middag,” legt ze uit. “Dan gaan we met een man of tien rond de tafel en verzinnen we samen iets om te maken".

Teamwerk

"Ik ben namens WIJeindhoven kartrekker voor 'DE STAP naar gezonder' in Vaartbroek", legt Noortje uit. Samen met inwoners zet ze zich in om van Vaartbroek een fijne wijk te maken voor iedereen om in te wonen en te leven.

Angela, met haar warme aanwezigheid en open houding, is het gezicht van de huiskamer. "Ik ben hier voor iedereen die binnenkomt, voor een praatje of gewoon om even te zitten," zegt Angela. "Het is belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt," benadrukt Noortje. "En dat is precies wat Angela mogelijk maakt."

Wandel2Daagse

Vorige maand organiseerden Noortje en Angela samen met een aantal actieve buurtbewoners en samenwerkingspartners in de wijk voor de tweede keer de Wandel2Daagse. Ook DE STAP naar gezonder was hierbij. De routes van 4 en 8 km waren uitgestippeld door 2 buurtbewoners. Een van de startpunten was De Huiskamer. Het pauzepunt was bij een ander Ontmoetingscentrum zodat je daar ook eens binnen kon kijken en informatie kreeg over de activiteiten die daar plaatsvinden. Donderdag liepen er maar liefst 70 buurtbewoners mee en vrijdag trotseerden zo'n 50 bikkels de regen.  

Gemeenschap

De Huiskamer is meer dan een plek; het is een gemeenschap. “Mensen komen hier niet alleen voor activiteiten, maar soms ook gewoon om even te zitten, weg van thuis,” voegt Angela toe. “Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je kunt delen en waar je kunt lachen.” 

Met spelletjesavonden en creatieve sessies brengt de huiskamer mensen samen. Zo bieden we een warme, uitnodigende ruimte voor iedereen die op zoek is naar gezelschap of een luisterend oor. De Huiskamer is een speciale plek geworden van en voor buurtbewoners die door velen gekoesterd wordt. 

On